Kundalini Yoga Utdanning 2018 2018-02-09T16:17:10+00:00

Velkommen til en unik yogalærerutdanning. Under vingene til en av verdens mest erfarne yogalærerutdannere, Guru Dharam Singh med team, kommer du til å guides inn i dypet av Kundalini Yogaens røtter og grunnleggende teknikker. En utdanning der tradisjonell yogisk visdom formidles med ekspertise, glede og hengivenhet i en varm og oppløftende atmosfære, gullkanted med levende musikk.

Du behøves

Yogaen har kanskje aldri vært så viktig, og behovet så stort som i verden nå. I vårt høyteknologiske samfunn, der informasjonsflyten er massiv og stresset brer seg, hjelper yogaens mangetusenårige teknikker oss å stå stødig i oss selv, håndtere stress og komme dypere i kontakt med det som virkelig er sant og meningsfylt i våre liv. Yogaen behøves overalt og du kan være med å spre den!

Din lengsel – Vårt oppdrag

Denne utdanningen gir deg unike og kraftfulle verktøy så du kan leve ditt liv i større balanse – fysisk, mentalt og følelsesmessig – og øke din selvkjærlighet og aksept. I Kundalini yogatradisjonen er den personlige opplevelsen av yoga og meditasjon høyt vektlagt, derfor er din egen praksis en grunnleggende og viktig brikke. Din personlige erfaring sammen med dine teoretiske kunnskaper utgjør basen for deg som yogalærer.

Hva denne utdanningen kommer til å gi deg

Etter utdanningens avslutning har du blant annet

 • Svært god kunnskap i de grunnleggende yogiske teknikkene:

pust / pranayama, fysiske kroppsstillinger / asanas, mudras, kroppslås / bhandas, meditasjon, mantra og dybdeavslapning.

 • Daglig praktisert yoga og meditasjon og fått en genuin opplevelse og erfaring av kundalini yogaen og dens effekter.
 • Lært deg om yogisk historie, filosofi og kundalini yogaen som tradisjon.
 • Forståelse for menneskets filosofi både utifra et vestlig, og yogisk energetisk perspektiv.
 • Kunnskap om yogaens helsebringende effekt, og hvordan disse kan applikeres ved ulike ubalanser, sykdom og avhengighet.
 • God erfaring fra yogalærerrollen og være vel utrustet til å undervise selv
 • Prøvd yogiske dietter og livsstilsråd, og lært om humanologi og kommunikasjon
 • Viss kunnskap i Ayurveda
 • Utviklet ditt indre og ytre lederskap

Utdanningens opplegg

Utdanningen omfatter 240 lærerunderviste timer, og er oppdelt på 8 treff over 13 måneder. Undervisningen skjer på Spiregården i Kristinsand, og i nydelige omgivelser på retreatsenteret, Levende Gård, i Høvåg. Et av høydepunktene under utdanningen er et 5 dagers retreat på Angsbacka Kursgård i Sverige, sammen med andre Kundalini Yogautdanninger. Her får du muligheten til å møte flere andre kunnskapsrike lærere, med sine spesialfelt og personlige uttrykk. Du får også mulighet til å bli kjent med andre elever i det store Kundalini Yogafellesskapet.

Yoga hjemme – Å hedre seg selv

Mellom yogatreffene kommer du daglig til å praktisere yoga og meditasjon hjemme. Dette ligger til grunn for din personlige vekst, gir deg personlig erfaring av yogaens teknikker, og er fundamentet du behøver for å kunne undervise Kundalini Yoga på et autentisk og genuint sett. Mellom modulene kommer du også til å få inspirerende lese- og skriveoppgaver.

Våre lærere

Alle våre lærere er dedikerte yogis som lever sitt budskap, stadig fordyper sin yogiske erfaring og kunnskap, og brenner for å spre Kundalini Yoga til verden. Utdanningen vil foregå på svensk og engelsk, med norsk oversettelse når nødvendig.

Guru Dharam Singh – Lead Teacher 

Guru Dharam er en av verdens mest erfarne og verdsatte yogalærerutdannere, som i mange år studerte direkte med Yogi Bhajan, mester i Kundalini Yoga. Han har undervist Kundalini Yoga siden 1980, og er hovedlærer i mange ulike utdanninger verden over. Guru Dharam er en mesterlærer som underviser med glassklar presisjon og mye humor. Han har dyp kunnskap innen orientalsk medisin, og har skrevet boken ‘The Kundalini Experience’ med Darryl O’Keefe og skapt utdanningen Kundalini Yoga Therapy Training, der en holistisk forståelse av mennesket gis. Guru Dharam er også en av grunnleggerne til Internation School of Kundalini Yoga, eller I-Sky.

Annki Warberg-Landhal 

Annki, Har Dyal Kaur, er en av Sveriges mest erfarne Kundalini Yogalærere. Hun har selv praktisert Kundalini Yoga i 22 år, og undervist yoga intensivt i 17 år. Hun har mange års erfaring fra yogalærerutdanninger, og deler sin dype erfaring og forståelse av yogaen på et veldig pedagogisk og kreativt sett. Hun er sertifisert Gravidyogalærere, Sat Nam Rasayan-healer, yogaterapeut og Hathayogalærer, og har kunnskap innen Ayurveda. Hun har også skapt, og leder Gurudinnens Veg, et 6 måneders fordypningskurs for kvinner. Sammen med Klas skaper hun og gir ut mantramusikk.

Klas Landahl  

Klas er både hatha- og kundalini yogalærer og har i mange år studert ulike typer yoga og yogisk filosofi. Disse studiene inkluderer klassisk Vedanta, sanskrit og gurmukhi – yogaens hellige språk.

Hans livslange pasjon for musikk, har ført Klas dypt inn i Kundalini yogaens mantratradisjon hvor han har spesialisert seg på lyd og mantraets effekt på vår bevissthet. Han er også utdannet innen Kranio-Sakral healing, Sat Nam Rasayan og i yogaterapi.

Øvrige lærere:

Utdanningen gjester også øvrige lærere som bidrar med sin spesialkompetanse.

Annki og Klas er med som en rød tråd i gjennom hele utdannigen, og sammen skaper de en trygg og varm atmosfære i gruppen.

Hvem kan delta i yogautdanningen?

Denne utdanningen kommer til å fordype din yogapraksis, din forståelse av yoga og utvikle deg som menneske. Utdanningen er åpen for alle, uansett om du vil bli yogalærer eller ikke, det viktigste er lengsel etter fordypning og åpenhet for forandring. Vi ser helst at du har noen form for erfaring med Kundalini yoga.

Uansett hva du har i din bagasje som du ser som en tilkortkommenhet, så kan det snus til en gave. År med migrene kan transformeres så det blir håndterbart, og du kan hjelpe andre i samme situasjon. Fysisk utfordring gir deg en forståelse for andre i samme situasjon og du kan bidra ut fra det i de sitt liv.

Vi legger stor vekt på å se deg som unikt individ, støtte deg i din utvikling og i ditt personlige uttrykk som lærer. Derfor tar vi inn maks 26 deltagere.

Hvordan søker jeg?

Du søker ved å sende et personlig brev til kyutbildning@gmail.com

 • Del om deg selv og din nåværende sysselsetting. Din erfaring av yoga, meditasjon og personlig utvikling og din intensjon med å gå utdanningen. 1-2 A4 sider.
 • Kontaktdetaljer: Navn, adresse, email osv.
 • Eventuelle fysiske eller psykiske utfordringer. Angi også om du går på medisiner for noe.
 • Foto av deg selv

Når vi har mottatt din søknad, sees / høres vi for en personlig samtale. Deretter får du vite om du er tatt inn.

Økonomisk investering:

Kostanden for utdanningen er 42.000 kr, inkl. Moms.

Prisen inkluderer all undervisning, kurslitteratur og opphold under retreatmodulene. Matkostnader kommer i tillegg.

Ved behov går det fint å dele opp betalingen gjennom året.

Rabatt ved tidlig påmelding:

Om du booker og delbetaler senest 30.11.17, får du rabatt og betaler 38.500 kr.

Mer informasjon:

Sertifisering

For å bli internasjonalt sertifisert Kundalini yogalærer, kreves det blant annet:

At du har deltatt på alle samlingene

Deltatt på en dags meditasjon hvit tantra (holdes blant annet i Stockholm årlig)

Deltatt på 20 dokumenterte yogaklasser utover Kundalini yogautdanningen (Undervisning ved hjelp av DVD kan godkjennes.)

Bestått den avsluttende eksamen

Om du av ulike årsaker ikke kan være med på alle kurstilfellene, går det fint å ta igjen tilsvarende modul innen et år etter avsluttet utdanning.

Elevklasser

Under utdanningen kommer du flere ganger til å få trene på å holde klasser og få ta imot konstruktiv feedback. Du kommer også til å ha samtale med lærerne for personlig support og guiding.

Yoga – En vei til helhet og balanse 

Denne utdanningen fokuserer på yoga som redskap både for fysisk, mental og emosjonell helse.

Yogaen er en vei til åndelig utvikling, og denne utdanningen gir deg det større perspektivet rundt øvelser, meditasjon og livsstil. Fra yogisk perspektiv er sjelen vår bestående essens hvor vi opplever livet som menneske, tvertom den vestlige tankegangen at vi er forgjengelige mennesker som kan ha åndelige opplevelser.

«As long as you are not Spirit, you are not gonna be Happy, you are not going to be, and not going to have fun. Spirit is the fun, Spirit prevails, spirit is your decoration, spirit is your make-up, spirit is  your being, spirit is your identity and your spiritual projection is your power» -Yogi Bhajan-

Levende musikk under utdanningen

Kundalini yoga er en tradisjon hvor mantra står sentralt. Ved hjelp av sang og chanting balanserer vi sinnet, høyner bevisstheten og åpner hjertet. På denne utdanningen er den levende musikken veldig nærværende – i morgenyogaen (Aquarian Sadhana), til yogasett og meditasjoner, i kirtan og innimellom konsert. Levende musikk gir ytterligere en dimensjon til mantraets vibrasjoner. Musikken åpner hjertet, vår inderlighet og hengivenhet. Vi inspirerer elevene til å selv delta, og lære enkle mantramelodier på et instrument til de som ønsker.

Retreat

2 av samlingene vil foregå på en kursgård; Levende Gård i Høvåg, med overnatting på Skottevig. Å bo sammen vil gi en dyperere gruppefølelse og opplevelse av yogaen, og en mulighet til å være i den yogiske atmosfæren uten avbrudd.

Maten

Maten er en viktig del av den yogiske livsstilen. Under denne utdanningen kommer det til å serveres smaksrik, inspirerende, næringsrik og økologisk mat. Du kommer til å få oppskrifter, prøve ulike dietter og få masse inspirasjon til egen hver dag.

Yogafestivaldag

Etter utdannigen kommer hele gruppen til å være med organisere en minifestival i Kristiansand, hvor dere underviser og deler av erfaring og ulike aspekter av Kundalini Yogaen ut av egen inspirasjon. All inntekt går til et elevfond, hvor fremtidige elever med økonomi behov kan søke om tilskudd.

Datoer for utdanning:

2018:

 • 2. Mars – Mandag 5 Mars :  Modul 1 Retreat Levende gård , Annki och Klas
 • 18-22 April Modul 2 Convergence Ängsbacka med Guru Dharam, Annki och Klas, Starter Onsdag kl. 12.00 og avsluttes Søndag 15.00.

På Spiregården:

 • 1-3 June Modul 3 Klas
 • 17-19 August Modul 4 Annki
 • 28-30 September Modul 5 Klas
 • 9-11 November Modul 6 Annki
 • 18-20 January Modul 7 Guru Dharam

2019:

 • 14-17 March Modul 8 Retreat Levende Gård, Annki och Klas

Modulene har oppstart kl 17.00 fredag (torsdag),og avsluttes Søndag kl 17.00.

Velkommen til å høre av deg!

Du er varmt velkommen til å kontakte oss angående utdanningen. 

kyogakrsand@gmail.com Hanne Kristin Lervåg Nilsen

94217005

kyutbildning@gmail.com Annki og Klas